Capsloc Header coming-out-day-2020

Coming Out Day 2020

Terug naar overzicht

Op 11 oktober is het internationale Coming Out Day, en dan hijsen we de regenboog vlag! Hiermee laten we zien dat CAPSLOC een kleurrijke, fijne en veilige plek is, waar je welkom bent. Ongeacht je afkomst, geslacht of seksuele voorkeur. Omdat 11 oktober dit jaar op een zondag valt, hijsen we de vlag dit jaar op vrijdag de 9e al.

Op Coming Out Day wordt ieder jaar wereldwijd aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen, oftewel coming-out. In Nederland worden er door het hele land activiteiten georganiseerd.

LHBTQIA+ SAY WHAAAT?!*

Wat betekenen al die letters? Er zijn veel termen waar die je misschien wel eens voorbij hebt horen of zien komen, maarreh, wat houdt dat precies in? Niet iedereen voelt zich comfortabel om daar allemaal vragen over te gaan stellen. Vandaar dat Coming Out Day er is, zodat iedereen er gewoon met elkaar over kan praten. Doen dus, je bent niet alleen!

Wij hebben een paar nuttige links voor je verzameld, waaronder een woordenlijst. Handig toch?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Coming-Outdag

https://www.elle.com/nl/leven-liefde/a22568768/hokjes-lgbtqiapk-pride-verklaard-lgbt-termen/

http://www.rainbowproject.eu/material/nl/glossary.htm

https://www.coc.nl/

BIJ CAPSLOC IS IEDEREEN WELKOM!

Je bent altijd welkom tijdens onze openingstijden. Gewoon voor een drankje, goeie muziek en gezelligheid, of om aan te sluiten bij de Stitch’n Bitch, de Draw Club, Jamsessies of andere events. Heb je een idee voor een leuk initiatief, café avond, of event? Laat het ons weten en dan denken we met je mee. Of meld je aan om ons vrijwilligersteam te versterken! Stuur een mail naar info@capsloc.nl en dan pakken we het van daar verder op.

Fijne Coming Out Day!

* Lesbisch, Homo, Bi, Transgender, Queer, Intersex, Aseksueel en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *