Capsloc Header burtsko-release-show

BURTSKO RELEASE SHOW

capsloc
Concert

zaterdag 11 februari

Deur: 20:00 Start: 20:30 2023-02-11 20:30:00

Voorverkoop: €5,00 Deurverkoop: €7,50

Koop Tickets
  • Singer-songwriter
  • Indiepop

Releaseshow van Burtsko! Sounds Like: The Weeknd die Doe Maar produceert. Voorprogramma is Stijn!

BURTSKO
Burtsko is het alter ego van de 21-jarige Bart van Helvoort. Als prille jongeman is hij begonnen op de drums en na jaren van het uitproberen van verschillende instrumenten uitgekomen in de songwriting en productie van Nederlandstalige Pop nummers.

Al studerend op Codarts Rotterdam is Burtsko op zoek gegaan naar een eigen muzikale identiteit. De muziek van Burtsko is het best te vergelijken met een sport jasje uit de jaren 80, waarvan de gescheurde randjes de nostalgie van deze bijzonder ruige tijd uitschreeuwen.

Catchy Nederlandstalige SynthPop liedjes die je meenemen in een reis naar jezelf. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Lastige vragen voor een jongere die ondertussen wordt overspoeld door grote maatschappelijke problemen. Je zal dus ook zeker hier en daar een lichte maatschappelijke/politieke trek aan het jasje tegen komen. Niks geen verwijten en meningen. Gewoon een vraag om wat uitleg. Wat uitleg over hoe je jezelf vind in een tijd van maatschappelijke reuring.

De debuut single van Burtsko genaamd Imagoschade uitgekomen op 21 oktober 2022 is een track die je meeneemt naar het begin van die zoektocht naar jezelf. Dat moment wanneer je erachter komt dat het eigenlijk niet zo goed gaat. Dat je je hebt laten leiden door een duivel op je schouder. Een stemmetje in je hoofd dat alleen maar negatief over je kan zijn.

Op 18 november 2022 verschijnt Krap Bij Kas. De tweede single over een generatie die moet leven met veel maatschappelijke problemen en een leenstelsel. Een track van de pechgeneratie voor de pechgeneratie.

Links: Instagram / Spotify

Stijn
Stijn is 20 jaar en zingt in het Engels, Frans en Nederlands. Ze schrijft al jaren haar eigen liedjes en studeert nu Songwriting aan Codarts. Samen met haar band en producer is ze aan het experimenteren met elektronische sounds om haar Kleinkunst-liedjes een nieuwe draai te geven. Deze combinatie geeft veel energie. Na haar optreden in Paradiso met twee andere songwriters van Codarts, staat ze nu in het voorprogramma van BURTSKO.

Links: Instagram / Spotify

Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC / Capelle a/d IJssel
Datum: Zaterdag 11 februari
Deuren: 20.00 uur
Start: 20.30 uur

Bereikbaarheid
Vanuit Rotterdam centrum ben je met metrolijn C binnen 15 minuten bij station Capelle Centrum. CAPSLOC is 3 minuutjes lopen. Er is volop gratis parkeerplek voor de deur.

Bij CAPSLOC kun je alleen betalen met PIN.

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps