Capsloc Header dance-with-dragons-end-of-the-dream

DANCE WITH DRAGONS + END OF THE DREAM

capsloc
Concert

zaterdag 7 oktober

Deur: 20:00 Start: 20:30 2023-10-07 20:30:00

Voorverkoop: €5,00 Deurverkoop: €7,50

Koop Tickets
  • Symfonische rock
  • Metal

What’s Cooking is hét poptalent podium van 010! Beginnende en opkomende popartiesten krijgen in CAPSLOC de kans om zich te presenteren. Een echte buitenkans om de top acts van morgen te leren kennen!

In deze What’s Cooking Metal editie:

DANCE WITH DRAGONS
Dance with Dragons is een symfonische metalband uit Delft. Soms snoeihard en duister, dan weer poeslief, Dance with Dragons staat voor stevige melodische metal met een energie die het podium afknalt in een crescendo van melodie, grunts, brullende gitaren en krachtig slagwerk.

Dance with Dragons is een band die uit door de wol geverfde muzikanten bestaat en waarvan de kernleden al ruim 20 jaar met elkaar spelen. Mede hierdoor weten zij hun strakke, energieke show neer te zetten. Dance with Dragons is een door enthousiasme, muzikaliteit en creativiteit bevlogen band, geschikt voor elk podium.

Links: Instagram / Website

END OF THE DREAM
End of the Dream begon als een passieproject dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige band die het gevestigde genre van female-fronted metal nieuw leven inblaast. Tot nu toe hebben ze onafhankelijk van elkaar twee volledige albums uitgebracht.

End of the Dream bracht in 2015 hun veelgeprezen debuutalbum ‘All I Am’ uit. Sindsdien hebben ze bewezen een van de meest veelbelovende jonge bands van Nederland te zijn. De volgende twee jaar tourden ze door heel Europa. Hoogtepunten waren een tournee met Leaves’ Eyes, Liv Kristine en Van Canto, twee shows met Delain en een optreden tijdens de afscheidsshow van Stream of Passion. Ze hebben ook twee keer op het Nederlandse FemME festival gespeeld, tussen bands als Lacuna Coil, Arch Enemy en anderen.

Met de release van hun tweede album ‘Until You Break’ in 2017 hebben ze de volgende stap gezet om een vaste waarde te worden in de Nederlandse female-fronted metalscene. Met meer shows en tours in het verschiet, en een gestaag groeiende schare fans in heel Europa, lijkt de droom nog maar net begonnen.

De afgelopen jaren is de band in een sluimerstand geweest, maar de tijd van heropleving is aangebroken. Met nieuwe ambities en nieuwe leden is de band klaar om in 2022 het podium weer te betreden. De missie van de band is om het gevestigde genre van female-fronted metal nieuw leven in te blazen. Met een grote verscheidenheid aan stijlen en invloeden verweven in hun nummers, levert de band een epische live-ervaring voor iedereen om van te genieten.

Links: Instagram / Spotify

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps