Capsloc Header vampire-boyfriend

Vampire Boyfriend

capsloc
Concert

zaterdag 18 september

Deur: 20:15 Start: 20:30 2021-09-18 20:30:00

Voorverkoop: €5,00 Deurverkoop: €5,00

Koop Tickets
  • Indie(rock)
  • Pop

Deze show wordt een live concert, waarbij we ons zullen aanpassen aan de tegen die tijd geldende maatregelen van de overheid.

Vampire Boyfriend

Vampire Boyfriend schrijft liedjes over “bloed, seks en satanische self-care rituelen”, aldus Janine van Osta, de spil van de Nederlands/Vlaamse band. Dat klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar is uiteindelijk ook precies de gedachte achter het gezelschap. Vampire Boyfriend – in zijn origin story – verpakt contrasterende elementen samen: het roze glitterschriftje met boyband-stickers én het Boek der Doden.

Het zoete en het zware worden samengebald tot zelfverzekerde, rafelige liedjes. De eerste twee singles, het gelijknamige ‘Vampire Boyfriend’ en ‘(You Don’t Have To Be A) Shark’, zijn bewust uitgebracht in demo-vorm. “Ik wilde niet meer een singer-songwriter met een gitaar zijn,” legt Van Osta uit. “Ik pakte andere instrumenten erbij en wilde ideetjes uitwerken die 100% uit mijn hoofd kwamen. Dat wilde ik onderzoeken.”

De speelse knipoog is altijd aanwezig geweest in het werk van Van Osta, die in het verleden optrad als St. Helena Dove en al jaren vast bandlid is van broeder Dieleman. Binnen deze projecten ontstond er telkens een creatieve situatie waarbij het arrangement deels werd ingevuld door een ander. Vampire Boyfriend doet niet aan dat soort opsmuk: alle liedjes liggen wat dichterbij Van Osta’s eigen gedachtegang. Met Mitchell Quitz, Arno Geers en Sophie Reekers in de gelederen worden de randjes wat meer opgezocht. Omdat de liedjes zo ongedwongen tot stand komen is er altijd ruimte om een nieuwe richting in te schieten.

De ‘Vampire Boyfriend’ in kwestie is overigens een creatie van Van Osta zelf, een archetype persoon waar ze in het verleden relaties mee had. “Ik denk dat veel mensen juist iemand kiezen om te daten die ze op een bepaalde manier pijn doet. Een manier die ze zelf juist willen ervaren. Dat had ik in het verleden ook een klein beetje. Toen had ik de realisatie: “Shit, ben ik eigenlijk niet telkens dezelfde guy aan het daten in verschillende vormen!? Ik had er met ‘Vampire Boyfriend” een lijflied gemaakt om giftige mensen uit de buurt te houden. Ik heb heel lang gezocht naar leuke bandnaam. Dit nummer was mijn lievelingsnummer en ik vond het tegelijkertijd ook goed werken als bandnaam.”

Vampire Boyfriend blaast dit soort levensinzichten het liefst op tot iets speels en absurds. “Mijn dertien jaar oude, maar Green Day luisterende goth kid-zelf is echt heel blij met wat ik nu aan het doen ben. Mijn zes jaar oude, prinsesjurk-dragende, naar ABBA-luisterende zelf ook. Naarmate ik ouder en sterker word kom ik erachter dat ik al helemaal goed was zoals ik geboren ben, en ik probeer dat eer aan te doen en uit te versterken. In Saint Helena Dove probeerde ik het goed te doen voor andere mensen, in Vampire Boyfriend probeer ik het goed te doen voor mezelf.”

Voor fans van Cigarettes After Sex, Slowdive

Links

Facebook

Instagram

Bandcamp

Twitter

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps