Capsloc Header faq-vragen

FAQ / Vragen

CORONAVIRUS UPDATES

Klik hier voor actuele informatie.

TICKETS

Waar kan ik kaarten kopen?
Je kunt op twee manieren kaarten kopen: online en aan de kassa. Let op: bij CAPSLOC kun je alleen met PIN betalen.

Online
Wanneer je een kaart wilt kopen via onze website kun je die bestellen door op ‘kaarten kopen’ te klikken in de agenda. Je krijgt dan een e-ticket per mail.

Kassa
De kassa is geopend tijdens de events, uitgezonderd de activiteiten die georganiseerd zijn door derden en die zelf de kaartverkoop verzorgen. Aan de kassa kunnen kaarten gekocht worden voor alle events waarvoor CAPSLOC zelf de kaartverkoop doet. De kassa opent op de aangegeven tijd ‘deuren open’ van het event. Je kunt alleen met PIN betalen.

Mag ik kaarten doorgeven?
Ja. Na aankoop is de kaart van jou, dus je mag hem ook weggeven. Je mag kaarten echter niet verkopen voor een hoger bedrag, of ze elders online aanbieden. CAPSLOC bemiddelt niet bij het doorgeven van kaarten. Bij e-tickets is, ter beveiliging van het online kopen, legitimatie vereist. Die wordt normaliter alleen bij twijfel gevraagd, maar als de koper er niet is, of zijn identiteit niet kan aantonen, dan kan een e-ticket worden geweigerd.

Wij werken met het Stager ticketsysteem. Stager werkt samen met Ticketswap.nl, waarmee jij je kaartje(s) op een veilige manier kunt doorverkopen aan een andere geïnteresseerde. Op Ticketswap.nl kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Een concert is afgelast, krijg ik mijn geld terug?
Wanneer een concert wordt afgelast kan iedereen de aankoopsom van de kaart terugkrijgen tot een maand na de geplande datum van het concert. In dit geval krijg je vanzelf een mail van ons. Hou je spambox in de gaten!

PROGRAMMERING

Ik hoorde/las dat een band binnenkort in CAPSLOC speelt, maar dit staat niet op jullie website?
In principe komen alle programma’s die zijn geboekt in CAPSLOC meteen op de website. Het gebeurt wel eens dat een band zich het recht voorbehoudt om de concertaankondiging als eerste op hun eigen site aan te kondigen. Maar doorgaans is onze eigen site het meest actueel en betrouwbaar.

Hoe bied ik een band/DJ/concept aan?
Dat kan via info@capsloc.nl. Je bericht wordt aan de juiste programma-medewerker doorgegeven. Vanwege het grote aantal aanbiedingen is het niet altijd mogelijk om (binnen een redelijke termijn) te antwoorden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er niet veel ruimte is in het programma, maar als je echt iets goeds hebt: go for it!

TIJDEN

Hoe laat begint het concert?
Op deze website en op de gekochte kaarten staat de tijd dat de deur open gaat en de aanvangstijd vermeld. Dit is de aanvangstijd van de eerste band die speelt die avond.
Voorprogramma’s kunnen tot enkele dagen voor het concert bekend worden gemaakt, check daarom deze website voor je naar het concert komt. CAPSLOC kan nooit garanderen dat een voorstelling exact op tijd begint.

Hoe laat is het concert afgelopen?
Dit hangt van de artiesten af. Doorgaans kun je rekenen op één tot anderhalf uur na aanvang van het hoofdprogramma. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat concerten uitlopen. Het voorprogramma speelt vaak een half uur tot driekwartier. We proberen, voor zover mogelijk, altijd rekening te houden met de laatste vertrektijden van de belangrijkste trein/metrotrajecten.

ROLSTOELEN

Heeft CAPSLOC rolstoelfaciliteiten? Kan ik zitten?
CAPSLOC is toegankelijk voor bezoekers die zijn aangewezen op een rolstoel. Door de opbouw van de zaal is het echter niet mogelijk om zicht-garantie te geven. Het is daarom raadzaam op tijd te komen, zodat je een goede plek kunt uitkiezen.
Er is een invalide toilet aanwezig. CAPSLOC heeft geen echte zitplaatsen maar als je het van te voren aangeeft kunnen we een stoel of kruk voor je klaar zetten. De bars hebben geen verlaagd deel en er is geen rolstoelplatform. Onze medewerkers willen graag assisteren. Als je vooraf contact op neemt, dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen. Als je vroeg aanwezig kunt zijn, kunnen we toegang tot het terrein verlenen voor auto of bus, en je naar een geschikte plek in de zaal begeleiden.

LEEFTIJDEN

Hoe oud moet ik zijn?
Toegang algemeen: Onder 16 jaar: begeleid door een volwassene (18+).
Toegang dance-avonden: 16 jaar en ouder.
Alcohol (elk percentage): 18 jaar en ouder.
Tabak: 18 jaar en ouder.
Identificatieplicht: Iedereen van 14 jaar en ouder moet een identiteitsbewijs tonen als politie of toezichthouder daarom vragen met een gerede aanleiding. Dit is vastgelegd in de Wet op de Uitgebreide Identificatieplicht (WUID) van 1-1-2005.
We werken met een polsbandjes systeem waarbij de kleur van het polsbandje aangeeft of je onder of boven de 18 bent, zodat iedereen aan de bar weet of wel of geen alcohol voor je mogen schenken. Als er een afwijkende leeftijdsgrens is, dan wordt dat apart gecommuniceerd.

FOTOGRAFIE

Mag ik fotograferen (of filmen)?
Ja! Je mag foto’s en filmpjes maken met je mobieltje of pocketcamera/-camcorder, als je artiesten en bezoekers daarmee niet hindert. Plaats je foto’s online? We vinden het fijn als je ons en de artiesten tagt. Tag ons en gebruik #capsloccapelle. Voor het gebruik van een voor publicaties geschikte camera (bijvoorbeeld met afneembare lens) moet je vooraf toestemming vragen. Dat kan via info@capsloc.nl. Als de accreditatie wordt verleend, kun je je aan de kassa melden voor een armbandje, zodat de toestemming duidelijk is. Algemene regel: opnames alleen tijdens de eerste drie nummers, en zonder flits. Onze huisfotografen hebben bepaalde privileges, maar ook voor hen gelden soms restricties.

GEHOORBESCHERMING

Kan ik in CAPSLOC oordoppen kopen?
Ja, in CAPSLOC zijn achter de bar oordoppen (Thunderplugs) te koop. Wij doen mee met Convenant Preventie Gehoorschade

Huisregels

Download hier de huisregels

Gedragsregels

Download hier de gedragsregels