Capsloc Header liefde-voor-muziek

Liefde voor muziek

Terug naar overzicht

De afgelopen jaren waren we gewend onze tijd door te brengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was daar livemuziek om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten, om te feesten, troost te zoeken of te ontdekken.

Nu dreigt dit te stoppen en daarom vragen we je aandacht!
Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, klassiek, dance en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot systeem van professionals. Nationale en internationale sterren kunnen schitteren omdat er veel uiteenlopende mensen en bedrijven in de livemuziek-sector werken.

Op 12 maart verstomde de livemuziek en de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische ramp.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Ook geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie- en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen vormen een belangrijke schakel in onze live- economie. Samen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen weg en zullen niet snel terugkomen.

Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber en professional om dit bericht privé te delen met je achterban en de petitie te tekenen. Spreek hiermee je steun uit voor het behoud van de livemuziek in Nederland! Op 20 mei gaan we ‘nation wide’ het internet op en de media in, hier zal later nog bericht over volgen.

Met de hopelijk flinke opbrengst handtekeningen gaan we naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen.

Bedankt voor je steun, voor de Liefde voor Muziek

Teken hier: www.liefdevoormuziek.nu

Liefde voor muziek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *