Capsloc Header podcast-waarom-anders

Podcast – Waarom Anders

Terug naar overzicht
Waarom Anders is een project van 4 studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Omdat ze merkten dat straatintimidatie een steeds groter probleem wordt in onze samenleving, zijn ze vanuit hun studie Leisure en Event management deze organisatie gestart.  Niet alleen zijzelf hebben veel last van straatintimidatie, maar uit onderzoeken is gebleken dat maar liefst 84% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar in Rotterdam last hebben van straatintimidatie.

Met hun organisatie willen de studenten bewustwording creëren bij onbewuste catcallers. We focussen ons juist op deze doelgroep omdat straatintimidatie hiermee voorkomen kan worden. Zo willen ze bijvoorbeeld de lijn tussen flirten en intimideren verduidelijken. Om bewustwording te creëren bij onbewuste catcallers zijn ze een podcast gestart in samenwerking met CAPSLOC.

In de eerste aflevering van de podcast Lijnen Trekken gaan ze in gesprek met Michael en David  over straatintimidatie. Wanneer overschrijd je de grens en waar ligt de grens eigenlijk? Wanneer is iets ‘flirten’ en wanneer is iets intimiderend?

De podcasts zijn nu te beluisteren via YouTube en Spotify!

Waarom Anders is te volgen op Instagram, TikTok, YouTube en Spotify: @waaromanders. Meer informatie vind je ook op de website: www.waaromanders.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *