MAIER MEETS HAVELOK

Concert Klassiek Wereldmuziek

SLAGWERK VAN FLAMENCO TOT BALINESE KLANKEN

Betreed het muzikale avontuur van Havelok, een eigenzinnig en vernieuwend slagwerk kwartet dat schittert in het weelderige Nederlandse ensemble-landschap. Vanuit een basis van eigentijdse muziek streven ze ernaar om nieuwe horizonten te verkennen en te veroveren.

Speciaal voor deze winter tour heeft Havelok een programma samengesteld dat toegankelijk en aantrekkelijk is, met een scala aan muziekstijlen die aan bod komen. Hoogtepunt van de middag is een gloednieuw werk geschreven door componist Florian M. Maier, speciaal voor Havelok. Maier heeft indrukwekkende composities op zijn naam staan, waaronder opdrachtwerken voor gerenommeerde orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropool Orkest en vele andere ensembles. Het stuk dat Maier speciaal voor Havelok heeft gecomponeerd, put inspiratie uit de levendige Flamenco- en Balinese muziekcultuur. Begin 2024 zal Havelok deze betoverende compositie in wereldpremière laten gaan.

Het overige concertprogramma is op zijn beurt geïnspireerd door Maier’s meesterwerk. Bereid je voor op energieke werken van Piazzolla die je hart sneller doen kloppen, maar ook op meditatieve stukken van visionair componist Philip Glass die je ziel beroeren. De kern van dit programma wordt gevormd door twee marimba’s en een vibrafoon, aangevuld met een rijk palet aan slagwerkinstrumenten, zoals gestemde gongs, koebellen, tomtoms, bongo’s en nog veel meer!

Laat je meevoeren op een onvergetelijke muzikale reis, waarbij Havelok je onderdompelt in een weefsel van ritmes, melodieën en culturele invloeden. Mis deze unieke gelegenheid niet om hun briljante optreden bij te wonen!

Havelok links: Instagram / Facebook

Toegankelijkheid: dit is een concert met zitplaatsen. CAPSLOC is drempelloos, heeft een invalidentoilet en een mobiel pinapparaat.

Hoe kan ik kaarten kopen?

Je kunt op twee manieren kaarten kopen: online en aan de kassa. Let op: bij CAPSLOC kun je alleen met PIN betalen.

Online
Na ontvangst van je betaling ontvang je een e-mail met je tickets. Je hoeft de tickets niet uit te printen (denk aan de bomen!): bewaar ze op je smartphone en neem ze mee op de avond van het concert. Bij de entree kun je de tickets laten scannen.

Aan de kassa
Op basis van beschikbaarheid kun je vlak voor het concert aan de kassa ook tickets kopen. De kassa opent op de aangegeven tijd ‘deuren open’ van het event. Op is op: we raden je aan om online in de voorverkoop je tickets te kopen. Meestal is dit ook goedkoper. Let op: bij CAPSLOC kun je alleen met PIN betalen.

Uitzondering: activiteiten die georganiseerd zijn door derden en die zelf de kaartverkoop verzorgen.

Kan je bij CAPSLOC met contant geld betalen?

Bij CAPSLOC kan je alleen met PIN betalen.

Heeft CAPSLOC zitplaatsen?

CAPSLOC heeft alleen staanplaatsen, tenzij expliciet anders aangegeven. Heb je om medische reden een zitplek nodig, neem dan vooraf per mail contact met ons op.

Gerelateerde events

LEIF DE LEEUW BAND

vr 19 apr 2024

De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa.

Koop tickets

NIKO + SOCKS;SPORTSSOCKS

za 18 mei 2024

Een epic Indie night met indie-ambient-punk van Socks;SportsSocks en pleasing indie melodies infused with a touch of 00’s rock vibes van Niko.

Koop tickets

MELLE + MARYN CHARLIE

za 1 jun 2024

Ervaar de opkomende poptalenten Maryn Charlie en Melle live op één podium! Een dubbelconcert dat barst van de energie en eerlijke emoties, gegarandeerd een avond die je niet wilt missen.

Koop tickets