Capsloc Header quarantaine-game-sessies

Quarantaine game sessies!

Terug naar overzicht

Vrijdag avond darten in de kroeg zit er voorlopig even niet in, net zoals het wekelijkse sjoel avondje met de familie of het zaterdag avond rummikuppen met opa en oma. De hele dag op je mobiel zitten is niet eens meer zo asociaal, want vanuit huis is het één van de weinige manieren om op dit moment sociaal te kunnen zijn met vrienden en familie. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de klassieke en minder klassieke spellen nu online met vrienden of onbekenden te spelen. Ik heb er een paar op een rij gezet voor je: 

Houseparty

Op dit moment wordt de Houseparty app massaal gedownload. Zie het als een digitaal huisfeestje waar al je vrienden aanwezig zijn. Als je de app opent kun je via videobellen in gesprek met elkaar, of bij anderen in het gesprek aanschuiven. Net als in ons CAPSLOC café, is er in deze app een virtuele spelletjes kast, waardoor je je vrienden uit kunt dagen voor een potje Pictionairy, Cards Against Humanity of Triviant.

Link: Houseparty

Mario Kart Tour

De Nintendo klassieker Mario Kart heeft eigenlijk geen uitleg nodig. In Mario Kart hoeft de bekende loodgieter eens niet prinses Peach te redden, maar moet er gewoon ongegeneerd hard geracet worden. En het goede nieuws, Mario Kart Tour is de mobiele versie van het spel! Speel online tegen maximaal 7 vrienden of vreemden!

Link: Mario Kart Tour

Mobile Legends

Voor wie het zat is heel de dag achter de computer te zitten en toch nog even verder wil gamen. De game hit League of Legends is er ook voor de mobiel! Vorm een team met je vrienden en strijd tegen vreemden. Wie verovert als eerste de basis van de ander?

Link: Mobile Legends

Polytopia

Speel landje veroveren met je vrienden in dit turn-based strategie spel. Kies je stam en verover de steden van je tegenstander. Het spel is gratis voor single players, maar voor multi players moet minimaal één nieuwe stam worden gekocht a €1,50. Dat is het spel meer dan waard!

Link: Polytopia

Songpop (2)

Wil jij je muziekkennis blijven testen, samen met vrienden of vreemden? Dan is er natuurlijk altijd nog het mobiele spel Songpop en Songpop 2. Wie raadt de meeste nummers?

Link: Songpop

Wordfeud & Nummi

Toch meer van de klassieke spellen? Wordfeud was een grote hit en bestaat gelukkig nog steeds! Scrabble online tegen je vrienden of vreemden! Of wil je toch je opa en oma weer uitdagen voor een potje Rummikub? Kijk dan eens naar de app Nummi.

Links: Wordfeud / Nummi

Plague Inc

In China is het spelletje sinds het uitbreken van het coronavirus verboden en nee, het is géén bron van info over het coronavirus! Maar voor wie er gefascineerd is over de verspreiding van een virus en het ontstaan van een pandemie kan dit zelf simuleren in Plague Inc.

Link: Plague

Steam / Playstation / Xbox / Nintendo Switch

PC game platform Steam breekt het ene record na het andere, zo waren er 23 maart 22 miljoen spelers gelijktijdig actief. Ik schat zo in dat ook de Playstation, Xbox en Nintendo Switch deze dagen eens flink worden afgestoft en bespeeld. Het is niet voor niets dat deze platformen massaal games in de aanbieding gooien. Happy achievement of trophy hunting!

Links: Steam / Playstation / Xbox / Nintendo

What the movie

Hoe goed ken jij je films? Zou jij de titel van een film kunnen noemenaan de hand van één afbeelding uit de film? What The Movie heeft duizenden afbeeldingen uit films die je kunt raden! Test je filmkennis en raad zo veel mogelijk snapshots!

Link: What The Movie

Escape Game voor thuis

Fan van escaperooms? Escaperoom Berkel heeft een escaperoom bedacht waar je niet de deur voor uit hoeft. Het twee uur durende spel wordt bij je thuis gebracht en later ook weer opgehaald (zonder direct contact met de gamemasters!). Het spel wordt alleen in de omgeving Rotterdam, Capelle en Berkel & Rodenrijs bezorgd. Stap in het midden van een undercover spionage operatie en versla Spider Tech.

Link: Escape Game Thuis

Lego

Gebruik je deze tijd om social distance wat letterlijker te nemen dan alleen de fysieke afstand die ermee bedoeld wordt? Zoals Fred van Leer al uitgebreid op zijn Instagram laat zien, is Lego de oplossing om verveling tegen te gaan. Het meest bekende speelgoed van de wereld. Van kleine sets tot enorme pakketten. Bouw wat er in het boekje staat, of laat je eigen creativiteit de vrije loop!

Link: LEGO


Paul is bij CAPSLOC verantwoordelijk voor pre-productie en verhuur. Hij is daarnaast ook muziek- natuur- en spelletjes fanaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *