Capsloc Header van-fan-naar-helpende-hand-van-de-kunstenaar

Van fan naar helpende hand van de kunstenaar

Terug naar overzicht

Niels uit Rotterdam was eind jaren negentig een graffiti schrijver en kwam daarbij kunstenaar Eelco van den Berg en zijn werk (in die tijd ook graffiti) tegen op zijn pad (in het legale circuit). Al gelijk was hij onder de indruk van zijn werk en is hij Eelco zijn werk in de gaten blijven houden, zo heeft hij het zien groeien van graffiti tot de grafische kunst die Eelco nu maakt.

Vooral de nachtdieren die vaak voorkomen in Eelco zijn werk, die erg grafisch zijn maar toch herkenbaar, spreken Niels als dierenvriend erg aan. Met de intrede van de social media werd het een stuk makkelijker om op de hoogte te blijven van wat er gemaakt werd door Eelco. Zo introduceerde hij de kunst ook bij zijn vriendin, die hier ook erg van ging houden. Zoveel zelfs, dat ze een paar werken hebben aangeschaft voor in hun woning.

Toen Niels en zijn vriendin in Rotterdam gingen wonen in een straat met een muur die duidelijk wat liefde kon gebruiken, was snel duidelijk wat daar mee kon gebeuren. Eelco werd gevraagd, de gemeente werd aangeschreven en enige tijd later kon de muur aangepakt worden! Dat was precies in de corona tijd, Niels zat thuis doordat hij op dat moment zijn werk niet uit kon voeren. In gesprekken met Eelco had hij aangegeven ook weleens met spuitbussen gewerkt te hebben. Zo groeide hij al snel van fan, naar opdrachtgever en uiteindelijk mocht hij zelfs meehelpen met de muur.

Niels: ‘Ik vond dit erg tof om te doen, alsof je ineens op het podium staat met je favoriete band! Nu voelt de muur ook een beetje als zijn kunstwerk. In het proces heeft hij ook zijn buren een stuk beter leren kennen en uiteindelijk is iedereen erg blij met het vrolijk gekleurde resultaat.


Martine Kiers

Martine Kiers is met haar camera overal te vinden waar mooie dingen zijn, waaronder heel vaak urban art. Zoals ze zelf zegt: ‘Everything that catches my eye can be captured in a picture, mostly in #blackandwhite.’ Volg Martine op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *