Capsloc Header week-tegen-eenzaamheid

Week Tegen Eenzaamheid

Terug naar overzicht

Week Tegen Eenzaamheid in en rond Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC: Kom erbij!

Tijdens de Week Tegen Eenzaamheid organiseert Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC samen met Capelse Jongerenraad en Rotary Capelle aan den IJssel een week vol laagdrempelige evenementen. Hiermee willen we verbinding tussen jongeren en ouderen stimuleren en eenzaamheid bespreekbaar maken.

Het wordt een week van ontmoetingen, goede gesprekken en genieten van muziek en gezelligheid! Concerten, café avonden, workshops, plaatjes draaien en herinneringen ophalen… alle ingrediënten zijn aanwezig om aan te haken en mee te doen. Alle evenementen zijn gratis voor Capellenaren en vinden plaats met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Voor sommige evenementen is beperkt plek, het is hierbij noodzakelijk om via de CAPSLOC-website te reserveren.

Ben je slecht ter been en wil je voor een van de evenementen naar CAPSLOC komen? Laat het dan weten via info@capsloc.nl. Dan kunnen wij kijken of we iets kunnen regelen.

Do 30 september \ Stitch’n Bitch

Let’s Stitch’n Bitch in CAPSLOC! Kom gezellig handwerken en kletsen in de CAPS Garden en het Café. Of je je nu bezighoudt met breien, haken, borduren, vlechten, knopen, (band)weven, of werkt aan ander handwerk. Iedereen is welkom, jong en oud. Breng je eigen werk of project mee en schuif aan. Of laat je inspireren en begin iets nieuws.

Klik hier voor meer informatie.

Vrij 1 oktober \ Open repetitie Popkoor Twentysomething

Ben je jong en heb je iets met zingen en gezelligheid? Kom dan vrijdag 1 oktober naar de open repetitie van Popkoor Twentysomething en doe mee! Twentysomething is een jong en energiek gemengd jongerenkoor en vocal group in Capelle aan den IJssel met een opvallend veelzijdig repertoire van wereldmuziek, pop, klassiek, musical en filmmuziek. Het koor, bestaande uit studenten, scholieren en jongvolwassenen, is tegelijkertijd gezellig en gemotiveerd. In de repetities wordt hard gewerkt en na afloop is er tijd om met een drankje gezamenlijk het weekend in te luiden. 

Meer informatie via deze link

Vrij 1 oktober \ Spelletjesavond

De allerbeste reden om de deur uit te gaan? Ouderwets spelletjesavond! Klassiekers als Ganzeborden, You’ve Got Crabs, Cards Against Humanity, D&D, Peaky Blinders, Yahtzee en veel meer, liggen voor je klaar. Een café avond met nieuwe ontmoetingen, goede gesprekken en veel plezier. Ken je iemand die best wel wat gezelschap kan gebruiken? Kom dan gezellig samen!

Klik hier voor meer informatie.

Za 2 oktober \ Concert: Groovin’ Monk + Come Again

Deze avond staat in het teken van verbinding! We nodigen de oudere en jonge generaties uit om samen te komen genieten van muziek en eenzaamheid de deur uit te swingen. Je wordt vanavond ontvangen door jongeren van de Capelse Jongerenraad (CJR). Met dank aan Rotary Capelle aan den IJssel voor het programma. Het wordt een onvergetelijke avond!

Groovin’ Monk brengt jazzy funk & soul klassiekers, Come Again speelt akoestische covers. It’s a date voor jong en oud!

Let op: dit is een Testen voor Toegang evenement. Toegang alleen op vertoon van je ticket en een negatieve test-, herstel- of vaccinatiebewijs via de QR code in de Corona Check app. Deze krijg je pas 14 dagen na je laatste prik.

Reserveer via deze link.

Za 2 oktober \ Fotografie wandeling met Frans Bezooijen

Workshopwandeling in de wijk Middelwatering, met fotograaf Frans Bezooijen. Of je nu ervaring hebt of niet: neem je mobiel of je camera mee en kom erbij! Kom alleen of schrijf je samen in en ontmoet nieuwe mensen, inspireer elkaar en wissel tips uit. Het startpunt is CAPSLOC aan de Pelikaanweg. We houden rekening met rolstoelgebruikers. Het is wel belangrijk om redelijk mobiel te zijn.

De wandeling en workshop duurt ongeveer 1 uur. Er zijn drie wandelingen, die ieder een uur duren. De startmomenten zijn om 13:00, 14:30 en 16:00 uur.

Er is beperkt plek, dus reserveer snel en gratis via deze link.

Zo 3 oktober \ Plaatjes met Praatjes

DJ Peter van Embden (Radio Capelle) haalt muzikale herinneringen op met iedereen die deze avond langskomt. Iedereen heeft wel een liedje waar een herinnering aan vastzit. Hoe leuk is het om verhalen en muziek van toen en nu te horen onder het genot van een drankje? Deel je eigen herinnering tijdens deze gezellige café avond voor jong en oud. Ken je iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken? Kom gezellig samen!

Meer informatie via deze link

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *