Capsloc Header harlem-lake

HARLEM LAKE

capsloc
Concert

zaterdag 20 mei

Deur: 20:00 Start: 20:30 2023-05-20 20:30:00

Voorverkoop: €15,00 Deurverkoop: €20,00

Koop Tickets
  • Bluesrock
  • Americana

Harlem Lake is de winnaar van de European Blues Challenge en herleeft de jaren 70!

Niet vaak blaast een Nederlandse band een zaal of festival volledig weg, maar Harlem Lake heeft daar toch een flink cv van opgebouwd. Het vijftal maakt indruk op Europese blues festivals met hun energieke show, die je doet terugverlangen naar de jaren ’60 en ’70 en toch aanvoelt alsof je het nog niet eerder hebt gehoord.

Op zaterdag 20 mei zal Harlem Lake aan Capelle aan den IJssel bewijzen dat goede bluesmuziek niet alleen te vinden is in de VS en Engeland, maar dat ook onze eigen bodem dat te bieden heeft. De bandnaam refereert toepasselijk naar hun thuisbasis: de Haarlemmermeerpolder. Hun eigenzinnige polderblues nam de band al mee over de grenzen, met als hoogtepunt het winnen van de European Blues Challenge in Zweden. De festivalzomer van 2022 verwelkomde de nieuwe winnaar en Harlem Lake tourt vrolijk van Noorwegen naar Portugal.

Het vijftal vierde de release van hun debuutplaat in het bluesmekka Grolloo, gepresenteerd door Johan Derksen. Derksen omschreef de plaat als ‘on-Nederlands goed’ en dat is ook terug te horen op het podium. Harlem Lake haalt haar inspiratie uit Amerikaanse bands zoals Tedeschi Trucks Band en Joe Cockers ‘Mad Dogs & Englishmen’. Onder meer Robert Cray en Walter Trout waren onder de indruk van de band. Trout nodigde hen zelfs uit als voorprogramma in Nederland (2021) en bij wederzien op een festival in België (2022) speelde Sonny Ray, gitarist van Harlem Lake, mee tijdens Trouts show.

Links: Instagram / Spotify

Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC
Pelikaanweg 3, Capelle a/d IJssel
Datum: Zaterdag 20 mei
Deuren: 20.00 uur
Start: 20.30 uur

Bereikbaarheid
Vanuit Rotterdam centrum ben je met metrolijn C binnen 15 minuten bij station Capelle Centrum. CAPSLOC is 3 minuutjes lopen. Er is volop gratis parkeerplek voor de deur.

Bij CAPSLOC kun je alleen betalen met PIN.

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps