Capsloc Header maier-meets-havelok

MAIER MEETS HAVELOK

capsloc
Concert

zondag 18 februari

Deur: 13:30 Start: 14:15 2024-02-18 14:15:00

Voorverkoop: €17,50 Deurverkoop: €20,00

Koop Tickets
  • Klassiek
  • Wereldmuziek

Betreed het muzikale avontuur van Havelok, een eigenzinnig en vernieuwend slagwerk kwartet dat schittert in het weelderige Nederlandse ensemble-landschap. Vanuit een basis van eigentijdse muziek streven ze ernaar om nieuwe horizonten te verkennen en te veroveren.

Speciaal voor deze winter tour heeft Havelok een programma samengesteld dat toegankelijk en aantrekkelijk is, met een scala aan muziekstijlen die aan bod komen. Hoogtepunt van de middag is een gloednieuw werk geschreven door componist Florian M. Maier, speciaal voor Havelok. Maier heeft indrukwekkende composities op zijn naam staan, waaronder opdrachtwerken voor gerenommeerde orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropool Orkest en vele andere ensembles. Het stuk dat Maier speciaal voor Havelok heeft gecomponeerd, put inspiratie uit de levendige Flamenco- en Balinese muziekcultuur. Begin 2024 zal Havelok deze betoverende compositie in wereldpremière laten gaan.

Het overige concertprogramma is op zijn beurt geïnspireerd door Maier’s meesterwerk. Bereid je voor op energieke werken van Piazzolla die je hart sneller doen kloppen, maar ook op meditatieve stukken van visionair componist Philip Glass die je ziel beroeren. De kern van dit programma wordt gevormd door twee marimba’s en een vibrafoon, aangevuld met een rijk palet aan slagwerkinstrumenten, zoals gestemde gongs, koebellen, tomtoms, bongo’s en nog veel meer!

Laat je meevoeren op een onvergetelijke muzikale reis, waarbij Havelok je onderdompelt in een weefsel van ritmes, melodieën en culturele invloeden. Mis deze unieke gelegenheid niet om hun briljante optreden bij te wonen!

Havelok links: Instagram / Facebook

Toegankelijkheid: dit is een concert met zitplaatsen. CAPSLOC is drempelloos, heeft een invalidentoilet en een mobiel pinapparaat.

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps