Capsloc Header peer-sonic-whip

PEER + SONIC WHIP

capsloc
Concert

zaterdag 23 maart

Deur: 20:00 Start: 20:45 2024-03-23 20:45:00

Voorverkoop: €12,50 Deurverkoop: €15,00

Koop Tickets
  • Rock
  • Indierock

Zaterdag 23 maart hebben we een stomende double bill bandavond op het programma staan met Peer en Sonic Whip!

PEER
De van oorsprong uit Middelburg afkomstige band PEER speelt hitgevoelige pop-rock met een randje en haalt inspiratie uit bands als Nothing but Thieves en The Neighbourhood. Kort na het uitbrengen van hun debuut EP kreeg PEER aandacht op nationale de radio en speelden ze vele shows in Nederland en internationale shows in de UK en Azië. In 2019 verscheen hun eerste album en trapten uit Zeeland afkomstige band hun clubtour af in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso.

PEER bracht recent de singles ‘THINKING ABOUT YOU’ en ‘ELECTRIFIED’ uit en in oktober 2023 is een nieuwe EP verschenen. Momenteel is de band op tour door Nederland en later dit jaar gaat de band ook touren in België en Duitsland.
Nummers afkomstig van de EP Mad For It! en het Album Laughing About It Is Far More Exciting werden gebruikt in wereldwijde auto commercials voor Mini en Mercedes met in de hoofdrol veelvoudig formule 1 kampioen Lewis Hamilton. Tevens verschenen er twee nummers in de Japanse Netflix serie Terrace-House, en werd een nummer gebruikt in een commercial van sportmerk FILA.

LINKS: Spotify / Instagram

SONIC WHIP
SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band. De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum “Triskelion”. Kers op de taart: hun single “Space” eindigde als tweede bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland. De track “Storm Is Over” haalde in North Carolina en Boston de top van de charts bij twee grote radiostations. Tussen de shows door werkt de band aan een tweede plaat. “You’re getting hit with the Sonic Whip”… waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.

Invloeden: Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.

LINKS: Spotify / Instagram

Waar kan ik Capsloc vinden?

  • Route met openbaar vervoer
  • Metro: CAPSLOC ligt op loopafstand van metrostation Capelle Centrum (Metro lijn C)
  • Bus: De buslijnen 29, 31, 37 en 383 stoppen op loopafstand van CAPSLOC
  • Bobbus: Bobbus 4 stopt op loopafstand van CAPSLOC

Google Maps